
L'entrevista: Juan Antonio Duran
El que més motivaria a les persones a implicar-se econòmicament amb l'entitat, seria que visitessin la Fundació.
JUAN ANTONIO DURAN, director d'Alvin Networks, és donant recurrent de l'entitat des de 2013, convertint-se en un dels socis més antics de la Fundació.
Juan Antonio, com ens vas conèixer?
Us vaig conèixer per relacions laborals amb els Jesuïtes.
Quant de temps fa d'això?
Concretament es va posar en contacte amb nosaltres la Silvia Casado, l'antiga directora, per donar resposta a una necessitat informàtica al març de 2010.
Havies col·laborat alguna vegada amb alguna altra entitat social?
Tot i que sentia la motivació, mai abans havia col·laborat amb una entitat social. Però al conèixer-vos es va presentar l'oportunitat.
I què és el que et va cridar l'atenció de la Fundació per començar a col·laborar-hi?
La persona responsable em va ensenyar alguns detalls de la tasca que es duia a terme i les dinàmiques positives que generaven en els nens que acudien periòdicament, que eren difícils d'aconseguir en el seu entorn familiar per les caresties lògiques del seu perfil.
Nosaltres creiem que hi ha moltes maneres de participar a la Fundació: venint a les activitats, treballant, participant fent voluntariat, col·laborant en les campanyes... fer-se col·laborador recurrent de vegades és la menys "popular". Com sents tu que participes de la Fundació?
Sóc dels que pensen que després de la jubilació hi ha oportunitats per tornar el que t'ha donat la societat, col·laborant en aquest tipus d'obres. Potser hauria de ser més exigent amb mi mateix i no esperar a la jubilació així que, de moment, tranquil·litzo la meva consciència amb una petita aportació periòdica.
Per què penses que a la gent li costa comprometre's econòmicament amb una entitat?
Hi deu haver diverses raons: desconeixement, falta de compromís, dificultats econòmiques,... Com vosaltres dieu, hi ha moltes formes de col·laborar i, ara més que mai, cal sumar esforços. Crec que campanyes d'objectius molt concrets i explicant la forma de col·laborar per aconseguir-ho podria ajudar.
A la Fundació estem buscant persones que col·laborin de manera periòdica. Tu que ja fa temps que ho fas, què ens recomanaries a l'hora d'explicar a la gent per què val la pena col·laborar?
El que més motivaria seria que visitessin el centre, ensenyant els casos d'èxit i llançant l'eslògan: "Tu també pots ajudar, pots fer-ho com millor s'adapti a les teves possibilitats: presencialment o econòmicament. T'hi apuntes?"
Com a soci dels més antics de la Fundació, què és el que t'agradaria saber de la nostra entitat i que sents que no t'hem explicat? (Ara és el moment!)
Rebo periòdicament la revista i potser estaria bé algun emailing trimestral amb notícies d'impacte emocional perquè la motivació circulés entre socis.
Ens has visitat alguna vegada?
Havia visitat la Fundació diverses vegades en el passat, però m'encantaria tornar tot i que actualment el meu horari laboral m'ho impedeix.
Què t'agradaria veure si tornes?
Si torno en un futur, m'encantaria repetir l'experiència que vaig viure en les primeres visites. Conèixer els vostres objectius i els vostres èxits. Sé que milloreu la vida de molts xavals i, per tant, de les seves famílies.
Què valores més d'una entitat on col·labores? En altres paraules, què t'agradaria que no perdéssim mai?
El que més valoro és l'orientació del projecte i la sensació de feina ben feta. En definitiva, el que transmet sensació d'honestedat i llunyania de les ganes de figurar.
Només ens queda agrair-te profundament la teva col·laboració i desitjar que els nens, nenes i famílies puguin seguir comptant amb tu durant molt de temps!
Vols oferir una oportunitat educativa de forma periòdica?