Imatge o vídeo destacat
 20240205 - La Trena Goya.jpg

Trenant juntes de nou al teatre Goya

És dimecres, 31 de gener. Són les 7 del vespre i ben puntuals, piquen a la porta. Obrim, entren sis dones del grup de Conversa del projecte FAR, molt emocionades. Avui anem al teatre!

El curs passat van rebre la visita de la Cristina Genebat, actriu, traductora i una de les protagonistes de l'obra de teatre: La Trena. Les dones del grup estaven llegint el llibre de la Trena de l'autora Laetitia Colombani i la Cristina ens va oferir la possibilitat de retrobar-nos de nou al teatre.
Ben elegants, avui hem organitzat les llars sense la nostra presència al vespre. Avui les dones de FAR no són mares ni parelles de, sinó que simplement són dones. Pugem als cotxes, hi ha molta emoció, el Teatre Goya ens espera.

Ens reben amb molta il·lusió, i ens conviden a seure a la quarta fila, avui el teatre s’ha obert per uns quants privilegiats, entre les quals ens trobem. I així ens ho fa saber la Clara Segura, directora de la mateixa obra. 
A les 8 en punt s’apaguen les llums i comença la funció. De nou ens trobem amb la Sarah, Smita i Giulia, però aquest cop no és a través de les pàgines de la Laetitia Colombanim, sinó a través de la interpretació de la Marta Marco, Carlota Olcina i Cristina Genebat. Emocions a flor de pell, dinamisme en acció i un escenari minimalista on les tres actrius cobren vida a través de les tres protagonistes i diferents personatges secundaris. 
Acaba l’obra i exploten les emocions en centenars d’aplaudiments i clams d’agraïment i admiració. Portem una orquídia, unes pastes marroquines, i unes galetes fetes a casa. Entre abraçades i més de tres petons, hi ha un sentiment d'agraïment desbordant. Per a nosaltres, per l’oportunitat de poder ser espectadores i gaudir del teatre, i per part de les actrius per tenir un públic tan important avui: dones de la Salut Alta, que tanquen així el seu particular Club de lectura de la Trena.

Gràcies a La Perla 29 per aquesta nit. Tornem a casa felices. Felices i plenes de nou de l’energia d’aquestes tres donasses. Tornem a casa sentint-nos molt afortunades i privilegiades. Tant de bo la cultura continuï apropant les persones amb tanta humanitat com ens heu fet sentir aquesta nit.