Imatge o vídeo destacat
ciencia3

Exploradors de la ciència i els invents

Hi ha mil i una maneres d’aprendre i a ApreniJoc volem demostrar-ho durant les nostres activitats, especialment durant el reforç escolar.  Ens hi hem decidit: és hora d’aprendre amb la ciència, és hora d’inventar!

Per una banda, aquest trimestre hem descobert alguns dels invents més significatius que els nostres avant passats van inventar. Isaac Newton ens ha donat la benvinguda, amb la seva teoria dels colors primaris  i com la llum blanca sobre ells dona lloc als altres colors, fins  acabar formant l’arc de Sant Martí. Però també hem conegut a Leonardo da Vinci i l’aerodinàmica, Graham Bell i el telèfon, la impremta, la baldufa i la pilota, descobrint que cada invent va ser creat en una època històrica diferent, des l’Antiga Grècia, Egipte, la Xina Imperial i Edat Moderna.

D’altra banda, també hem observat la ciència, tot experimentant amb ella. Així vam conèixer les propietats del diòxid de carboni, un gas que fa ballar panses qualsevols; la pressió atmosfèrica amb un got ple aigua que bolcat feia que aquesta no caigués; hem comprovat com l’aigua i l’oli mai es barrejaran en un únic líquid; i com la fusta s’infla amb aigua i ens fa màgia, entre d’altres.

Cada invent, cada experiment, anava introduït per una explicació, amb la què anàvem omplint el nostre propi quadern de bitàcola, amb el  nom, el seu autor, el material que havíem utilitzat i si volíem fer alguna anotació que consideréssim important.

Realment ha estat un trimestre ben creatiu, inspirador i ple d’aprenentatge de la mà de la ciència. Ja ens ho deia l’Einstein: “la creativitat és la intel·ligència divertint-se”!