Imatge o vídeo destacat
Excursió

Marxem d'excursió

Dissabte. 8.30h del matí. Carrer Autonomia número 17. Educadores de Centre Obert i d’ApreniJoc obren les portes de la fundació un dissabte… Què està passant? Marxem d’excursió!!!

Amb les motxilles carregades amb l’equipació imprescindible: menjar, aigua i molta il·lusió per gaudir plegats d’aquest dissabte de núvols i sol, vam iniciar un camí fins al Cosmocaixa, que ens esperava ben a prop de Collserola, amb una rebuda inesperada per part de dos grans referents per la ciència: en Charles Darwin i l’Albert Einstein a recepció mateix. Molts de nosaltres ens vam tentar a abraçar-los, sinó fos perquè… eren de cera!

Junts vam viatjar al Cel Profund, on la nit estrellada ens va sorprendre en un viatge 2D on vam escrutar el fons negre de la nit cap a un univers dinàmic i complex. Allà, milers d’objectes astronòmics ens van omplir les retines amb explosió de colors, formes i dimensions inimaginables.

Després, ens vam dividir en petits, mitjans i grans i vam gaudir del Museu, on la ciència ens va fer explorar i gaudir dels colors, les cèl·lules, l’evolució de la humanitat, la física i la gravetat, el fred i la calor, el gel i l’aigua. La natura també ens va voler sorprendre amb el Bosc Inundat, on vam passejar per sota terra i per una superficie de més de mil metres quadrats, amb zones inundades per l’època de pluges. Érem exploradors de la selva amazònica brasilera, aventurats a sentir. Allà els éssers vius convivien amb nosaltres en harmonia: caimans, formigues, boes, peixos, ocells tropicals, un capibara, i plantes de colors i formes diversos.

El dinar va ser un moment de compartir tot allò que havíem descobert i de jugar al fet i amagat, futbol, saltar a la corda i atacs de pessigolles fins que va ser hora de recollir i tornar cap a casa. Ara, amb les motxilles buides de menjar, però carregades encara de més energia amb tot el que havíem après i descobert!

Quin dissabte més engrescador, així sí que val la pena matinar i aprofitar el dia!!!