Imatge o vídeo destacat

A100... Un somni que es va fent realitat

Fa un any somiàvem…
…amb un projecte on els adolescents i joves se sentissin com a casa, tinguessin un espai seu, de referència, d’acompanyament, creixement i on veiessin un món d’oportunitats.

I enguany…
…trobem uns joves que sempre arriben abans d’hora i sovint troben excuses per no marxar mai quan ja arriba l’hora de tornar a casa. A més, s’ha creat una “comissió de veterans” on els més votats han assumit l’encàrrec de vetllar pel respecte i la convivència.

Fa un any somiàvem… 
…amb un projecte  on adolescents i joves poguessin desenvolupar les seves capacitats i oferir-los més possibilitats…

I enguany…
…hem fet  tallers d’expressió, jocs de taula, relaxació, esport, curtmetratges, dinàmiques per potenciar l’atenció, l’escolta i la participació, hem tractat temes per fomentar la reflexió… Alhora, els joves han fet propostes de cara a les activitats de lleure dels divendres i hem fet jocs esportius, sortides “disco”, passi de pel·lícules, risoteràpia, cerca de tresors, campionat de ping-pong, taller d’ús segur de Facebook, pintada, torneig de futbol amb  la Fundació Germina i partit amb el femení de l’escola de futbol de Sant Roc.

Fa un any somiàvem…

…amb un projecte on adolescents i joves tinguessin un espai d’obertura cap al barri, la ciutat i el món, en les dues direccions: obrint portes per tal que el món entri, i sortint fora per a conèixer el món.

I enguany…
…els joves s’han engrescat a organitzar dues festes a la plaça, amb jocs i tallers infantils pensats i dinamitzats per ells mateixos, han participat activament en la Diverfesta, en l’organització de la inauguració dels locals, vetllant perquè tothom estigués a gust, oferint beguda i menjar, explicar als assistents què significava per a ells tenir aquests locals nous…

Veient tot això que hem viscut durant aquest curs, podem dir que hem començat a fer realitat el nostre somni, i això ens engresca a no voler deixar de somiar! Ara ja arriben les activitats d’estiu i volem seguir oferint aquest espai obert a noves propostes, noves activitats, noves aventures, noves il·lusions!

 

Disseny i procés participatiu del projecte A100 from Fundació Salut Alta on Vimeo.