Imatge o vídeo destacat
Família

Fotografies que ens uneixen

Mai a la història s’havien arribat a generar tantes fotografies com fins ara i és que, actualment, amb l’ús del mòbil, tenim a l’abast la creació d’imatges instantànies amb un sol clic. De ben segur existeixen molts avantatges a aquests avenços, però alhora també sembla que s’ha perdut el sentit de cada fotografia, l’essència del retrat i, sobretot, l’ús d’un dispositiu específic com són les càmeres.

En aquesta línia, per ressaltar la importància i poder de les imatges, durant tres setmanes alguns adolescents del Centre Obert A100 han estat realitzant un taller fotogràfic organitzat per la Fundació Vicki Bernadet. En primer lloc, l’objectiu era aprendre a utilitzar bé una càmera i com fer una foto, posant-ho en pràctica d’una manera molt amena i divertida, creant grans imatges!

El taller tenia una segona etapa on els participants convidaven als seus pares o mares per configurar una parella i poder-se fer fotos l’un a l’altre. Primer es pensava què es voldria transmetre amb cada imatge i, en conseqüència, es decidia la forma per aconseguir-ho. A més, la Lorena, fotògrafa que guiava el taller, va aprofitar per fer fotografies on les parelles sortien juntes, imatges que es van acabar regalant a cadascú.

Realment ha estat un plaer haver pogut gaudir d’una activitat d’aquest estil ja que mitjançant l’aprenentatge al voltant de la fotografia, hem pogut aprofundir en vincles familiars.